BC Garn Bio Balance GOTS garen

Duurzaam breien: ontdek GOTS-gecertificeerde garens

Breien is niet alleen een creatieve activiteit, maar ook een kans om bewuste keuzes te maken voor het milieu en de samenleving. In deze blogpost zullen we dieper ingaan op wat GOTS-certificering inhoudt en waarom het zo belangrijk is voor duurzame breiprojecten.

Wat is GOTS-certificering?

GOTS staat voor Global Organic Textile Standard. Het is een internationaal erkende standaard voor de productie van biologische vezels. GOTS-certificering gaat niet alleen over de vezels zelf, maar omvat ook de gehele productieketen, van het oogsten van grondstoffen tot het eindproduct. Hier zijn enkele kernpunten van GOTS-certificering:

  1. Biologische vezels: GOTS-gecertificeerde breigarens worden vervaardigd uit biologische vezels, zoals biologisch katoen, wol of hennep. Dit betekent dat deze vezels op natuurlijke wijze worden geteeld zonder schadelijke chemicaliën, pesticiden of genetisch gemodificeerde organismen (GMO's).

  2. Milieuvriendelijke processen: De productie van GOTS-gecertificeerde garens maakt gebruik van milieuvriendelijke processen, zoals waterzuiveringssystemen en energie-efficiënte methoden. Hierdoor wordt de negatieve impact op het milieu geminimaliseerd.

  3. Sociale verantwoordelijkheid: GOTS-certificering stelt strenge normen op het gebied van arbeidsomstandigheden. Werknemers in de gehele productieketen moeten eerlijke lonen ontvangen, werken in veilige omstandigheden en hebben het recht om zich te verenigen.

Waarom kiezen voor GOTS-gecertificeerde breigarens?

  1. Milieuvriendelijkheid: Door GOTS-gecertificeerde garens te gebruiken, verminder je je ecologische voetafdruk. Je draagt bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen en het verminderen van watervervuiling.

  2. Geen schadelijke chemicaliën: GOTS-garens bevatten geen schadelijke chemicaliën die je huid kunnen irriteren of negatieve gezondheidseffecten kunnen veroorzaken. Ze zijn veilig voor jou en je dierbaren.

  3. Kwaliteit en duurzaamheid: Deze garens zijn van hoge kwaliteit en gaan lang mee. Je breiprojecten zullen niet alleen prachtig zijn, maar ze zijn ook beter bestand tegen slijtage.

  4. Sociale rechtvaardigheid: Door GOTS-gecertificeerde garens te kiezen, steun je eerlijke arbeidsomstandigheden en draag je bij aan betere levensomstandigheden voor arbeiders over de hele wereld.

Waar vind je GOTS-gecertificeerde breigarens?

Steeds meer merken erkennen het belang van duurzaamheid en bieden GOTS-gecertificeerde breigarens aan. Zorg ervoor dat je op zoek gaat naar het GOTS-logo op het etiket om er zeker van te zijn dat je een authentiek gecertificeerd product krijgt. In onze breipakketten vind je hoofdzakelijk GOTS-gecertificeerde breigarens, zoals BC Garn Bio Balance GOTS of Kremke Soul Wool The Merry Merino. 

Conclusie

Kortom, met GOTS-gecertificeerde breigarens ben je niet alleen bezig met het creëren van prachtige breiprojecten, maar draag je ook bij aan een duurzamere wereld. Door te kiezen voor biologische vezels, milieuvriendelijke productieprocessen en het ondersteunen van eerlijke arbeidsomstandigheden, brei je niet alleen met liefde voor je ambacht, maar ook met respect voor de planeet en de mensen die het mogelijk maken. Dus, de volgende keer dat je je breinaalden oppakt, denk dan aan de positieve impact die je kunt maken door te kiezen voor GOTS-gecertificeerde breigarens. Of kies uit een van de Circle of wool breipakketten in de webshop met GOTS-gecertificeerde breigarens.

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.