Over Circle of wool

Amy Joan Berentsen, oprichtster Circle of wool

Hi, ik ben Amy Joan Berentsen, oprichter van Circle of wool. Graag neem ik je mee in het verhaal achter deze webshop.

 • Zwangerschap

   

  In 2020 raakte ik zwanger van mijn dochter Kaya en ontstond de wens om zelf babykleding, een babydeken en accessoires te breien. Ik begon te zoeken naar bestaande breipatronen en zachte wolsoorten die geschikt zijn voor de gevoelige huid van een pasgeboren baby. Terwijl de kledingkast van Kaya zich langzaam vulde met handgemaakte items, groeide mijn liefde voor handwerk met de dag. In deze bijzondere periode van zwangerschap, waarin rust en ontspanning van groot belang zijn, hielp het breien mij om uit mijn hoofd te gaan en meer naar binnen te keren.

   

  Wol in de kraamtijd

   

  Na de geboorte van Kaya ontdekte ik de voordelen van wol tijdens de kraamtijd. Zowel het wollen dekentje als de kleding hielden haar op de juiste temperatuur, zelfs in de zomer. Het dekentje werd haar favoriet en ging overal mee naartoe. Een bijkomend voordeel was dat ik haar wollen kledingstukken minder vaak hoefde te wassen, omdat ze langer fris en schoon bleven.  

   

  Circle of wool

   

  Na mijn zwangerschapsverlof merkte ik dat ik minder tijd had om te breien en veel tijd besteedde aan het zorgvuldig selecteren van duurzame wol en garen. Dit inspireerde mij om een online wolwinkel te starten. Ik wilde mijn passie voor handwerk delen en anderen helpen bij het vinden van prachtige garen voor baby- en kinderbreipatronen. In deze periode kreeg ik de kans om deel te nemen aan een bijzonder coachingtraject, begeleid door een coach met expertise in zowel ondernemen als handwerken. Al tijdens de eerste sessie werd duidelijk dat Circle of wool zich zou gaan richten op het aanbieden van complete breipakketten voor baby- en kinderkleding. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de oprichting van de online wolwinkel waar je nu bent beland. 

   

 • Duurzame breipakketten voor baby- en kinderkleding

   

  Duurzaamheid neemt een belangrijke plaats in binnen de webshop. Duurzame wol biedt tal van voordelen op onder meer het gebied van milieu, dierenwelzijn, gezondheid en comfort. Vaak wordt duurzame wol geproduceerde zonder schadelijke chemicaliën, wat extra belangrijk is bij baby- en kinderkleding. De breipakketten bevatten zachte wolsoorten die over het algemeen goed verdragen worden door de gevoelige huid van baby’s en kinderen. Je kunt eenvoudig de gewenste kleur en maat selecteren bij elk breipakket. Na ontvangst van de bestelling kun je thuis direct aan de slag gaan met het breien van een baby- of kinderpatroon. Ik hoop dat je op deze manier meer tijd overhoudt om te breien en te genieten van de ontspannende en rustgevende eigenschappen van handwerken.